Workshop: Felix Irresberger (Leeds University Business School, UK): Coin Concentration of Proof-of-Stake Blockchains

TAF Research Seminar, Felix Irresberger

On April 16, 2019 Felix Irresberger (Leeds University Business School, UK) held a presentation at the TAF Research Seminar. The title of his presentation was: 'Coin Concentration of Proof-of-Stake Blockchains'.

Felix Irresberger is an Associate Professor of Financial Technology at Leeds University Business School. Before moving to Leeds, he was an assistant professor at Cardiff University in Wales.

Felix is originally from North Rhine-Westphalia and studied mathematics and statistics in Dortmund, Duisburg, and Essen. He obtained his PhD in Finance from TU Dortmund University where he specialized in systemic risk, capital regulation, and valuation of financial institutions. His recent research interests comprise the foundations and business applications of blockchain technology as well as quantitative risk management.

He teaches courses on banking and financial technology at the undergraduate, postgraduate, and executive level both in the UK and abroad. He regularly attends & presents at conferences, conducts research visits and collaborates with researchers at universities and central banks across the globe, including China, United States, and wider Europe.

Am 16. April 2019 hielt Felix Irresberger (Leeds University Business School, UK) im Rahmen des TAF Research Seminars einen Vortrag zum Thema: "Coin Concentration of Proof-of-Stake Blockchains".

Felix Irresberger ist Associate Professor für Financial Technology an der Leeds University Business School. Vor seinem Umzug nach Leeds war er Assistenzprofessor an der Cardiff University in Wales.

Felix Irresberger, der ursprünglich aus Nordrhein-Westfalen stammt, studierte Mathematik und Statistik in Dortmund, Duisburg und Essen. Er promovierte im Bereich Finance an der TU Dortmund und spezialisierte sich auf die Themenbereiche systematic risk, capital regulation und valuation of financial institutions. Aktuell forscht er in den Bereichen business applications of blockchain technology und quantitative risk management.

Des Weiteren lehrt er im In- und Ausland zum Thema banking und financial technology im Grund- und Aufbaustudium sowie auf Führungsebene. Er hält regelmäßig Vorträge auf Konferenzen und arbeitet weltweit eng mit Wissenschaftlern an Universitäten sowie Zentralbanken zusammen, unter anderem in China, den Vereinigten Staaten und Europa.